fredag 22. april 2011

Oppskrift sjokoladeostekake

SJOKOLADEOSTEKAKE

Bunn
175 g sjokoladekjeks (chocolate chips cookies)
55 g smør

Sjokoladefyll
225 g kokesjokolade
225 g melkesjokolade
55 g sukker
350 g kremost naturell
4,25 dl kremfløte
5 ss irish cream (f.eks. Baileys)

Pynt
Melis til dryss
friske bær og frukter, jeg brukte jordbær og bringebær.

Kle bunnen av formen med bakepapir og pensle kantene med olje. Knus cookies i en pose. Smelt smøret og rør i de knuste kjeksene. Trykk ut kjeksblandingen i bunnen av formen og sett i kjøleskapet i ca. 1 time.

Smelt kokesjokolade og melkesjokolade i vannbad eller mikrobølgeovn og la den kjøle seg litt ned.
Rør sammen sukker og kremost til en smidig masse.
Pisk fløten til en myk krem og vend inn ostekremen. Vend så kremen i sjokoladen og rør til slutt inn kremlikøren.(Må ikke ha med om man ikke vil) Fyll sjokolademassen over den kalde kjeksbunnen og lag en jevn og slett overflate.
La kaken stå i kjøleskapet i minimum 3 timer, eller til den er helt fast.

Pynt med melis og bær på toppen.Serveres med pisket krem eller vaniljeisog bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar